Hogyan kaphatom meg a 4,5 milliót?

2023.07.28

2023. augusztus 1-jén nyílik meg a www.ofa.hu oldalon az a felület, ahol megkezdhetjük utunkat a 4,5 milliós pályázat elnyerése felé. Sietni kell, mert mindösszesen 1 000 vállalkozás nyerheti el a támogatást.

  • Az igénylés nulladik lépése a regisztráció az ofa.hu oldalon (augusztus 1.  10:00-től).

  • Ezt követi egy vállalkozói alapkompetenciákat mérő teszt: nem kell a regisztrációval egyidejűleg kitölteni!

  • Ennek a sikeres kitöltését egy személyes beszélgetés követi; a pályázók itt tudják prezentálni a vállalkozási ötletüket.

  • A programba kerülők részt vesznek egy 90 órás e-learning vállalkozói képzésen, és egyénenként 6 óra személyre szabott tanácsadáson.

  • Ha a pályázó sikerrel veszi az akadályokat; jóváhagyják az üzleti tervét, és kézhez kapja a képzési tanúsítványát, akkor a következő lépés, hogy 90 napon belül megalapítsa a vállalkozását.

Hogy folytatódik a történet? A támogatási időszak 2 részből áll:

  1. Az első 12 hónap projektidőszak vagy támogatási időszak, tulajdonképpen a támogatás összege erre az időszakra szól. Ebben a 12 hónapban a vállalkozásnak minimum nettó 1 millió Ft bevételt kell elkönyvelnie.

  2. Ezt követően további 12 hónapra fenntartási kötelezettséget kell vállalni, ezalatt az időszak alatt tovább kell működtetni a vállalkozást (egyéni vállalkozás pedig nem is szüneteltethető).