Ingatlanvásárlás tudatosan          2. rész

2024.04.03

Az Ingatlanvásárlás titkai: avagy 10 dolog, amit mindenképpen gondolj végig mielőtt belevágsz 🚀🏡

Vásárolnál ingatlant, de nem tudod, hol kezdd? Összegyűjtöttük neked a legfontosabb szempontokat, amelyeket mindenképpen mérlegelned kell, mielőtt aláírnád azt az adásvételi szerződést. Ha követed ezt az útmutatót, elkerülheted a gyakori buktatókat, és valóban megtalálhatod álmaid otthonát. Nézzük meg, melyek ezek az elengedhetetlen lépések!

1. Időtáv és célok: A nagy kérdés 💭

Tisztázd magadban, miért szeretnél ingatlant vásárolni. Gondolkozz el azon is, mennyi ideig tervezel ott élni. Életváltozások, mint családalapítás vagy munkahelyváltás, hogyan hatnak ingatlanválasztásodra? 

2. Pénzügyi keret: A rejtett költségek birodalma 💸

Mennyi pénzt tudsz és akarsz az ingatlanra költeni? Ne felejtsd el az illetékeket, közjegyzői díjakat és a felújítási költségeket! Egy előzetes hitelbírálat segíthet tisztán látni az anyagi lehetőségeidben, de érdemes azt is megtervezni már most, hogy beköltözés után is tudod-e az ingatlan költségeit fizetni majd. 

3. Ingatlan típusa: A döntés, ami mindent meghatároz 🏠

Kertes ház vagy lakás? Új építésű vagy használt ingatlan, ami esetleg felújítást is igényel? Mindegyik döntésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, melyeket alaposan mérlegelni kell. Melyik illik legjobban most az élethelyzetedbe? 

4. Elhelyezkedés: Ahol az álmok otthonra találnak 🌍

A helyszín mindent meghatároz. Közlekedés, iskolák, boltok közelsége és a környék biztonsága fontos tényezők. Gondosan válaszd ki, hol szeretnéd életed egy nagy részét eltölteni.

5. Emelet és lift: Mindennapok kényelme 🛗

Az emeleti lakások csendesebbek, de gondold végig, hogy szükséged van-e liftre. Különösen fontos ez gyermekkel vagy nagy bevásárlás esetén.

6. Fűtés típusa: A rezsicsökkentés művészete 🔥

A fűtési rendszer hatással lesz a havi kiadásaidra és a kényelmedre. Válaszd a legmegfelelőbbet az életstílusodhoz és pénztárcádhoz.

7. Kültéri helyiségek: A szabadság kis szelete 🌳

Egy erkély vagy terasz növelheti az ingatlan értékét, és jelentősen javíthatja életminőségedet. Fontold meg, mennyire fontos számodra ez a plusz tér.

8. Belső elrendezés: Ahogy Te szeretnéd 🛋️

A helyiségek elrendezése, mérete és a természetes fény beáramlása kulcsfontosságú lehet. Gondold át, milyen funkciókat szeretnél otthonodban megvalósítani.

9. Állapot és felújítás: Készen állsz a kalandra? 🛠️

Felkészültél-e egy felújításra, vagy inkább beköltözésre kész ingatlant keresel? Döntésed jelentős hatással lesz a költségvetésedre és a költözés időzítésére. Na meg az idegeidre  is. ;) 

10. Extrák: A luxus, ami megkülönböztet ⭐

Modern technológiák (mint egy okosotthon funkció), klíma, riasztó – mennyire fontosak neked ezek az extrák? Néha egy kis plusz befektetés hosszú távon nagyobb kényelmet és biztonságot jelent.

Az ingatlanvásárlás nem kis vállalkozás. Ezek a lépések segítenek eligazodni a bonyolult döntési folyamatban. Legyen szó az első otthonodról vagy befektetési célú vásárlásról, a megfelelő előkészülettel és információkkal felszerelkezve elkerülheted a csapdákat és megtalálhatod álmaid otthonát/befektetését. Kezdd az utazást ma, és tedd meg az első lépést a saját otthon felé!

Kik segítenek az ingatlanvásárlási tippekkel? 

A Pénzügyi Mentorok (Mea, Ádám és András) és csapata, akik együttesen 30 éve foglalkoznak azzal, hogy ingatlanvásárlási álmokat kergető ügyfeleiket támogassák az úton, és elvigyék a beköltözésig, miközben megtalálják a legjobb finanszírozási formát, és kiaknázzák az elérhető támogatásokat is. De nem elégszenek meg ennyivel, ha később van szükséged rájuk, miután már bent laksz, akkor is számíthatsz a segítségükre. Több, mint 10 000 család szavazott nekik bizalmat ezidáig. Ebben a tudásanyagban, amit több e-mailben küldenek neked, összegyűjtötték a sok-sok ingatlanvásárlás tapasztalatát. Hogy te már ne kövesd el azokat a hibákat, amik mások elkövettek.   

Ezt mondták róluk az ügyfeleik:

Az Ingatlanvásárlás A-tól Z-ig tudásanyagunk további részeit itt találod:


Itt találod emlékeztetőül a Mentor checklistát, ami a tudatos ingatlanvásárlók iránytűje.

Két verzióban érheted el: online (ebben az esetben megnyitás után készíts magadnak egy másolatot és akkor már indulhat is a pipálás rajta), ill. nyomtatható formában.


Szeretnél a pénzügyekben biztosra menni? Kimaxolni az elérhető állami támogatásokat és megtalálni a legjobb hitelkonstrukciót. Add meg az adataidat itt, vagy kattints az e-mailedben szereplő Előszűrést szeretnék gombra.