Kapacitásbővítő pályázat cégeknek

2024.01.16

Majdnem 2,5 milliós támogatást kaphatnak kollégánként azok a cégek, akik egy új kollégával bővítik a csapatukat.

A "GINOP Plusz-3.2.4-23 KKV kapacitásbővítő támogatás" célja a magyarországi kis- és középvállalkozások munkaerő bővítésén keresztül történő gazdasági erősítése.


Hogy kik kaphatják meg ezt az összeget?

Olyan mikro-, kis- és középvállalkozás, egyéni cég, szövetkezet igényelheti, amely:

  • rendelkezik legalább 1 teljes, lezárt üzleti évvel,
  • a vállalkozás köztartozásmentes,
  • éves átlagos statisztikai állományi létszáma 2022-ben legalább 1 fő volt,
  • társasági formája: kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, szövetkezet, egyéni cég, kft, rt, kkt, bt, nonprofit szervezetek,
  • a következő régiókban szeretné megvalósítani a projektet: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl – a megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie.

Legfeljebb 10 munkavállalóval bővíthetik a foglalkoztatottaik számát azok a vállalkozások, akik megfelelnek a feltételeknek.

Egyéni vállalkozók a KKV kapacitásbővítő támogatás felhívásban nem indulhatnak.

Az igényelhető támogatás összege új munkavállalónként 2.467.920 Ft, a támogatási intenzitás maximum 70%, tehát a vállalkozásnak 30 % önrészt kell betennie.

Támogatható a munkavállaló bére 6 hónapig legfeljebb havi bruttó 400.000 Ft/fő és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó mértékéig.
Emellett a bérköltség 30 százalékát kitevő mértékig eszközbeszerzés, a digitális átállás ösztönzése érdekében online marketing és felhőalapú üzleti szolgáltatásvásárlás, valamint a zöld átálláshoz kapcsolódó horizontális tevékenység szolgáltatási költségei és a továbbadott támogatással kapcsolatos nyilvánossági költségek támogathatók.

A vállalkozásnak vállalnia kell, hogy a munkavállalót a támogatott időszak után további 4 hónapig foglalkoztatja, a munkaideje és bruttó bére nem csökkenhet.

A felvett munkavállalónak 15-64 év közöttinek kell lennie, és a felvételt megelőző hónapban nem lehetett munkából származó jövedelme.

A foglalkoztatás teljes vagy részmunkaidőben történhet, a támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2024. január 31-ig van meghatározva.

A pályázati dokumentációt itt éred el. 

Segíthetünk a pályázat megírásában?
A pályázatíró partnerünk sikerdíjjal dolgozik, ha megadod az alábbi adataidat és bejelölöd, hogy melyik most futó pályázat érdekes neked, hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, és egyeztetitek a részleteket.