Veszélyes hetek állnak előttünk, így védd az otthonodat

2023.05.31

A tavasz végi, nyár eleji viharos időszakban minden évben visszatérő szezonális jelenség a jégverés, melyhez a legtöbb esetben társul a záporokkal, zivatarokkal együtt járó erős szél, villámlás és a rövid idő alatt lehulló intenzív eső. Rengeteg bejelentés érkezik ilyenkor a biztosító társaságok felé fa kidőlés, beázás, villámcsapás miatt.
Ez a szélsőséges időjárás nagyon komoly károkat okozhat az ingatlanokban, a nagyértékű ingóságokban, valamint a szabadban hagyott vagyontárgyainkban.
Nem csak a villámlás elsődleges (közvetlen), hanem annak másodlagos (közvetett) hatása is nagy veszteséget okozhat. Utóbbitól sajnos a villámhárító sem nyújt elegendő védelmet.
Az elmúlt években nagy számban nőtt a jégverésből eredő károk száma, az okozott anyagi kár mértéke pedig a sokszorosára emelkedett. Nem csak a tetőzetben tehet kárt, a homlokzat is megsínyli. A nagy erővel becsapódó jég megrepesztheti, betörheti a vakolatréteget is.
A szakértők szerint fontos a kármegelőzés, de mivel váratlanul lecsapó időjárási jelenségről van szó, a leghatékonyabb óvintézkedés a biztosítás.

A tomboló viharok, melyek évről-évre egyre intenzívebbek, súlyos károkat okozhatnak az ingatlanunkban, ingóságainkban. Az elkövetkező május végi, június eleji szélsőséges időjárású hetek számos kockázatot jelentenek otthonunkra nézve, ezért fontos, hogy rendszeres ellenőrzés, karbantartás mellett rendelkezzünk a megfelelő lakásbiztosítással, mely baj esetén segítséget nyújt.
A már meglévő biztosításunkat érdemes akár minden évben felülvizsgálni annak érdekében, hogy otthonunk, mely sok esetben évek munkájának gyümölcse, megfelelő biztosítási védelemmel rendelkezzen. Fontos ezt abban az esetben is megtenni, ha pl. bővítés, télikert építés, napelem telepítés történt, mert ezekre a meglévő biztosításunk nem nyújt fedezetet.

A megfelelő biztosítás kiválasztásában kérheted ingyenes segítségünket az alábbi űrlapon: