3 pénzügyeket érintő kérdés, amit gondolj át mielőtt átadod magad az ünnepi előkészületeknek

2021.12.15

Újra itt az év vége, a szeretet ünnepe és a pihenés ideje....

akarom mondani, a nagybevásárlás (abból három), sütés-főzés (3 napos ünnepre, de 7 nap múlva is van még maradék), szokásos ajándék vásárlás (csúnya pulcsi, drága parfüm) és az elengedhetetlen nagytakarítás és függönymosás...... 

és akkor reméljük, hogy mindezt nem karanténban 3 gyermekkel kell véghez vinni. 

Emellett a magvas teendők mellett 3 fontos dolgot javaslunk, hogy miközben izgulunk, hogy idén is kireped-e a bejgli gondolj végig. Van amelyik több száz ezret, van ami milliókat is hozhat jövőre a konyhára :).

1. Állandó lakcím módosítása - szükséges-e?

Amennyiben több, mint 1 éve tulajdonolt ingatlant szeretne valaki felújítani az új esztendőben a felújítási támogatásból, és még nem oda szól az állandó lakcíme, akkor oda még idén be kell jelentkezni! Ezt már online is meg lehet tenni, a felújítási támogatás A-tól Z-ig csomagunkban erről találsz is egy videót. 

2. Adó(SZJA) visszatérítés - megtettünk-e mindent a maximum elérése érdekében?

A VISSZADO nyomtatványt ha kitöltöttétek, az már szuper. Ha még nem, akkor gyorsan tegyétek meg, ehhez az adóvisszatérítés csomagunkban találtok videós segédletet. 

De gondoljátok át, hogy  visszatérítésnél élettársak - ha csak az egyik félnek van gyermeke - csak akkor tudja mind a két fél visszaigényelni az adót, amennyiben házasok, illetve elvált szülőknél csak akkor kaphat vissza mindkét szülő az adójából, ha osztott a nevelés és osztva van a családi pótlék is! Ha szükséges még év vége előtt módosítsatok. 

3. Lakáshitelünknek mikor van a kamatfordulója?

A lakáshitel kamatok tovább fognak nőni jövőre is, így akinek a következő 1-3 évben lesz kamatfordulója nekik érdemes megnézni, hogy tudják hosszabb távon fixálni a kamatot és ezáltal a törlesztő részletet.

Ebben díjmentesen tudunk segíteni ha kitöltitek ezt:


Meghitt - idegösszeomlástól mentes - készülődést kívánunk! 

a Mentorok: Mea, Ádám és András