Változások a Babaváró háza táján

2023.05.11

2023. április 28-tól hatályba lépett egy jogszabálymódosítás, melyben a gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó lejelentési határidőt 60 napról 180 napra módosították. 

Vagyis miután megérkezett a trónörökös 180 napotok van ezt lejelenteni a bankotoknak ahhoz, hogy a törlesztés szüneteltetésre kerüljön, illetve a gyermekvállalási támogatást megkapjátok (vagyis kamatmentessé váljon a hitel, vagy a tőke részben vagy teljesen elengedésre kerüljön).

Továbbá 2023. október 25-ig lehetőséget adnak a bankok azon kérelmek újbóli benyújtására is, ahol a határidőn túli benyújtás (tehát 60 napon túl jelentettétek be a gyermek érkezését) miatt utasították el korábban a kérelmeket. Ha ilyenben érintett vagy, egyeztess ennek részleteiről a bankoddal feltétlenül még ősz előtt.

DE! Azért, hogy pontosan tisztában legyél vele, hogy mik a teendőid ha jön a baba, és mi ha mégsem jött határidőre, esetleg válásra kerül a sor a Babaváró hitel - élet a hitelfelvétel után tudásanyagunkat is érdemes áttanulmányoznod. Ráadásul, ha van bármilyen változás, mint például ez a jogszabályi is, a csomagvásárlók figyelmét e-mailben is felhívjuk ezekre.Ha további kérdésed lenne a pénzügyek világából, keress minket bátran! Kérj hozzánk akár egyéni pénzügyi konzultációt is, itt.