Egészségpénztárak

Évente akár 150 000 Ft-ot is kaphatsz az egészségügyi költéseidhez az államtól SZJA adóvisszatérítés keretén belül. Te már élsz ezzel a lehetőséggel?

Mielőtt fejest ugranánk ebbe, 2 dolgot fontos tisztáznunk azért:

  1. Fizetsz-e SZJA-t?
  2. Van-e önkéntes nyugdíjpénztárad?

Az 1. kérdésünk azért kulcsfontosságú, mert az egészségpénztárban az a szuper, hogy a befizetett SZJA-dból kapsz vissza 20 %-ot, évente maximum 150 000 Ft-ot. De amennyiben nincs (ennyi) befizetett SZJA-d (mert pl. KATA-s egyéni vállalkozó vagy), akkor neked ez nem egy jó lehetőség.

A 2. kérdést pedig azért tartjuk fontosnak, mert ahhoz, hogy a maximum 150 000 Ft adóvisszatérítést ki tud aknázni 750 000 Ft-ot kell befizetned. Az önkéntes nyugdíjpénztárat viszont együtt nézik az egészségpénztárral. Szóval, ha oda már fizetsz be valamennyit, akkor figyelj arra, hogy a két helyre történő befizetésed együtt ne haladja meg a 750 000 Ft-ot.

Ha a fentieken túl vagyunk, és még mindig úgy gondolod, hogy érdekes ez a számodra, akkor az alábbi linken add meg az adataidat és hamarosan bemutatjuk neked, hogy: 

  • hogyan működik pontosan az egészségpénztár

  • mire használhatod fel a befizetett pénzedet

  • hogyan tudod az itteni pénzt felhasználni lakáshitel törlesztésre

  • ha gyermek születik a családba, hogyan élhetsz a születési támogatással

  • az önsegélyező szolgáltatások keretén belül hogyan tudsz pl. a gyerekeknek ruhát, taneszközöket venni, vagy akár a gyermek születésekor hogyan tudod kiegészíteni a GYES, GYED összegét

Az egészségpénztárból a legtöbben : gyógyszerekre, fogászatra, babatermékekre, magánorvosra, optikai cikkekre költenek. De ennél jóval több mindenre is használhatod.   


Szeretnék inkább egyénileg beszélni veletek a különböző pénzügyi lehetőségekről:


Ha szeretnéd részletesen megismerni az egészségpénztár adta lehetőséget, akkor iratkozz fel az alábbi űrlapon és küldjük neked mailben az infókat: