Megtakarítások

Miért jó megtakarítani? Mert segítségével könnyebben megvalósíthatjuk céljainkat, sőt egy esetleges váratlan kiadás során sem kell kétségbe esnünk.

Megtakarítani szükséges rendszeres jövedelmünkből és egyszeri nagyobb bevételeinkből is, lehetőleg olyan formában, hogy a megtakarítás teljesítse az alábbi elvárásokat:

 • a piacon elérhető lehetőségek közül (a számunkra fontos feltételek figyelembevételével) a legjobb ajánlatot képviselje
 • infláció feletti hozamot/kamatot biztosítson
 • pontosan értsük, hogy megtakarításunk milyen jellemzőkkel bír (soha ne fektessünk pénzt be úgy, hogy nem pontosan értjük, hogyan lesz X Ft-unkból Y Ft)
 • legyünk tisztában az adott megtakarítás/befektetés kockázataival és ezek a kockázatok mindig legyen összhangban a kockázatviselő képességünkkel, illetve pénzügyi céljainkkal
 • legyünk tisztában a pénzügyi szolgáltató (bank, biztosító, brókercég) stabilitásával
 • tudnunk kell pontosan, hogy a lehető legrosszabb kimenetel esetén (fizetésképtelenné válik az a szolgáltató, ahová a pénzünket elhelyeztük) milyen garanciák állnak rendelkezésünkre, hozzájuthatunk-e a befektetett pénzünkhöz
 • tudnunk kell pontosan, hogy az adott befektetés milyen költségekkel jár számunkra

Őrizzük meg a pénzünk értéket az inflációval szemben!

De mi is az? A videókban is elmagyarázzuk, de az alábbi ábra is segít megérteni

Miért, mennyit, hogyan takarítsunk meg? Mire figyeljünk a megtakarításaink kezelésénél? Lehet-e rövid távon kockázat nélkül magas hozamot elérni? 

Ezekre mind-mind választ kapsz az alábbi mentor videókból:

Az 1. videó 45 perces picit mélyebbre megyünk a témában. 

Ez a videó 20 perces, ha részletesebben hallanál a témáról, akkor a fenti 45 percest ajánljuk:

Többféle megtakarítási forma létezik. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra megfelelőket - mert hogy érdemes többet is választani- gondoljuk végig az alábbiakat:

 • Milyen anyagi helyzetben vagyunk?
 • Milyen céljaink vannak a jövőben?
 • Mekkora hozamot várunk és azért mekkora kockázatot vagyunk hajlandóak vállalni?
 • Rendszeres vagy eseti formát keresünk?
 • Kihasználjuk az összes elérhető adókedvezményt és állami támogatást a megtakarítási formák során?

Gondolkozzunk portfólióban, válasszunk többféle megtakarítást, ezzel jelentősen csökkenthetjük befektetésünk kockázatát.

Szívesen segítünk a számodra megfelelő megtakarítási portfólió kialakításában. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd az alábbi űrlapot:

A honlapon elérhető tájékoztatók nem minősülnek sem befektetési ajánlatnak, sem befektetési tanácsnak, az itt szereplő információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Az elhangzott információk befektetési döntés meghozatalára önmagukban nem alkalmasak, megalapozott befektetési döntés meghozatalát megelőzően szükséges a befektetési tranzakció teljes dokumentációjának és a befektetésre vonatkozó valamennyi információnak a megismerése, a befektetéssel járó kockázatok, költségek és esetleges veszteségek, károk felmérése. Mindezekre tekintettel a jelen információk alapján meghozott befektetési döntésért való felelősségét a Pénzügyi Mentorok teljes egészében kizárják.