Lakástakarékpénztári megtakarítások  

Mit kell/lehet tudni a lakástakarékpénztári megtakarításokról idén?

Nézd meg a videónkat amiben arról beszélgetünk, hogy: 

  • milyenek a most elérhető lakástakarékpénztári konstrukciók, külön kitérve arra, ami március 1-től indult  
  • a régi megtakarításokat érdemes-e, ill. kinek érdemes esetleg felmondania a mostani piaci környezetben. A videóban említettük, hogy: 

Az állampapírok most a megtakarítások között kiemelkedő hozamot kínálnak. Ha szeretnéd jobban megismerni, ill. akár te magad otthonról megnyitni az ehhez szükséges értékpapírszámlát, majd megvásárolni a kívánt állampapírt, akkor ezzel a tudásanyagunkkal lépésről lépésre mutatjuk, hogy mit és hogyan csinálj.


Ha új lakástakarékpénztári megtakarítást szeretnél kötni, akkor ingyenesen megtaláljuk és bemutatjuk neked az elérhető legjobb konstrukciókat.


A csomagot összeállították: Mea - Ádám - András
A csomagot összeállították: Mea - Ádám - András

A korábban megkötött LTP-k felhasználása

A 2018.10.17. előtt kötött Lakástakarékpénztári (LTP) megtakarítás igazán vonzó megtakarítási forma volt, hiszen a 30 %-os állami támogatást is megkaphattuk hozzá. Ezen LTP-k mindegyikénél letelt már az a minium 4 éves periódus, ami ahhoz szükséges, hogy valóban jogosultak legyünk az állami támogatással és kamatokkal növelt megtakarítási összegre. Sokan azonban hosszú (8-10 éves) időszakra köteleződtek el ezen takarékoskodási forma mellett. Azonban érdemes újra gondolni, hogy valóban jó döntés-e addig megtartani, vagy esetleg felmondás után most jobban megéri felhasználni. 

Az LTP tudásanyagunkba nemcsak ezekről, ill. az idén elérhető új LTP megtakarítási formákról beszélünk, hanem tippeket, trükköket és praktikákat is osztunk meg a felmondáskori, ill. lejárati felhasználáshoz. 

A csomagunk azoknak (is) szól, akik gyorsan szeretnék, a sokszor érthetetlen lakástakarékpénztártól kapott levelek, szabályzatok olvasgatása nélkül átlátni, hogy milyen lehetőségeik és feladataik vannak, ha lakáscélra fel szeretnék használni a lakáskasszájukat és így nem elbukni az állami támogatást. 

A tudásanyagunk tartalmaz:

1. Oktatóvideókat, amiben:

  • egyrészt bemutatjuk, hogy mit tudnak a most, 2023-ban újként köthető LTP-k, másrészt kitérünk arra is, hogy mit érdemes mérlegelni a folytatás kapcsán, ha van még "régről" LTP megtakarításunk folyamatban, valamint  
  • egy másik videóban részletesen végig megyünk minden fontos a felhasználáshoz kötődő paraméteren, átvesszük a 3 leggyakoribb felhasználási célt és annak szabályait, valamint tippeket, trükköket és praktikákat is megosztunk.

2. Dokumentumokat, a 3 legnagyobb lakástakarék (OTP, Fundamenta, Erste) leggyakrabban használatos dokumentumentumait is összegyűjtöttük neked egy felületen, hogy minél zökkenőmentesebben történjen a felhasználás. 


Nézd meg a többi csomagunkat is: