Alulbiztosítás

Legyen a biztosításod naprakész! A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) kérésére, most mi is szeretnénk felhívni a figyelmedet egy olyan kockázatra, amire lehet, hogy eddig nem is gondoltál. 
Mert lehet, hogy van az otthonodra biztosításod (vagyonbiztosításod), de egy káresemény esetén kellemetlen  meglepetés várhat rád, ha most nem foglalkozol a korábban megkötött szerződéseddel. 

Magas infláció, növekvő építőanyag és alapanyag árak, emelkedő munkadíjak, száguldó energia költségek. Ki ne hallotta volna ezeket a kifejezéseket az elmúlt időszakban, akár naponta többször is. De vajon ki gondolt arra, hogy mindez a lakásbiztosítását is érintheti? Mit kell tenni, hogy lakásunkat, házunkat érő jelentős káresemény esetén ne szembesüljünk drámai következményekkel? Vagyis azzal, hogy a biztosítótól kapott összeg nem fedezze a kárt, ill. az újjáépítés költségét.

20-30 éve nem volt ilyen magas az infláció. Napi szinten emelkednek a fogyasztói árak, de különösen jelentős a drágulás az építőiparban, az épületek építési költsége 2022. harmadik negyedévben 26,2 %-kal volt magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban.

Amennyiben a lakásbiztosításunk nem követi ezeket a változásokat, könnyen alulbiztosítottá válhat.

Mit jelent az alulbiztosítottság?

Erről akkor beszélünk, ha lakásunk, házunk újjáépítésének, ingóságaink újrabeszerzésének költségei meghaladják a szerződésben rögzített un. biztosítási összegeket. A biztosítási összeg ugyanis a kártérítés felső határa. Alulbiztosítottsághoz vezethet a fenti gazdasági változások hatásán kívül, ha az alapterület helytelenül van/lett megadva.

Ha a lakás, ház bővítésen, jelentős korszerűsítésen esett át, vagy nagy értékű ingóságokat vásároltunk, akkor is gondoskodnunk kell a biztosítási szerződés felülvizsgálatáról, a biztosítási összeg emeléséről. 

Keress fel bennünket, beszéljük át a biztosítási szerződés szükséges módosítására vonatkozó lehetőségeket. Aktualizáljuk szerződésedet, miközben megnézzük, hogy a legjobb helyen a legjobb konstrukcióval rendelkezel-e.

Ha a mi segítségünket kéred, egy esetleges káresemény során is számíthatsz ránk. No nem az újjáépítésben, esetleg csőtörés elhárításában kérheted a segítségünket, hanem a káresemény biztosítóhoz történő adminisztrációjában, ügyintézésében is fogjuk a kezedet.

Ha szeretnéd, hogy megnézzük mi mentorok a meglévő szerződésedet, ezt most díjmentesen kérheted tőlünk. Az alábbi linken kérjük add meg az adataidat és hamarosan hívni fogunk egy szakértő kollégánk.