Otthonfelújítás 2024

2024 július 1-jén indul az új otthonfelújítási támogatás, aminek a keretén belül akár 3,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást is kaphatsz hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, melegvíz- és fűtésirendszer-korszerűsítésre.

Iratkozz fel az ingyenes otthonfelújítási hírlevelünkre, hogy ne maradj le a további részletekről. 

Mit tudunk eddig az új otthonfelújítási támogatásról?

 • 🏡 Az 1990 december 31. előtt épült, egy- vagy többlakásos családi házban élők indulhatnak. Az ingatlan lehet belterületi-, külterületi-, vagy zártkerti lakóház, szabadon álló családi ház, sorházi családi ház, ikerház is, ami életvitelszerűen lakott.
 • 💸 7 milliós költségvetés mellett 1 millió forintot saját zsebből kell állni, tehát ennyi önerőre mindenképpen szükség lesz, hatmilliót pedig az állam ad hozzá, részben vissza nem térítendő támogatás, részben kedvezményes hitel formájában. Természetesen a költségvetés lehet kevesebb mint 7 millió Ft, de akkor arányosan kevesebb a támogatás és a kamatmentes hitel is. 14,3 % önerőre lesz szükség.
 • 🚫 Hitel nélkül nem lesz igényelhető, nagyon úgy fest. De mivel ez egy kamatmentes maximum 12 évre szóló hitel, ami bármikor előtörleszthető, vagyis a teljes fennálló tartozás egyösszegben visszafizethető, így emiatt ne essünk szerintem kétségbe. Azok azonban tény, hogy lemondhatnak erről a támogatásról, akik nem hitelképesek. Mert az úgynevezett adósságfék szabály itt is alkalmazásra kerül, ami keretén belül a jövedelem bizonyos részét fogadják csak el törlesztésre, valamint a KHR-en negatív információval szereplők is kiesnek.
 • 🔍 Az, hogy a hatmilliós összeg mekkora része lehet majd vissza nem térítendő támogatás, és mekkora része kamatmentes hitel, az igénylők jövedelmétől és lakhelyük fejlettségétől függ majd. 2,5, 3 és 3,5 millió Ft is lehet ez a maximális összeg. Készítettünk egy kalkulátort neked, amiben meg tudod azt nézni, hogy a te járásod, melyik fejlettségi kategóriába tartozik, ezt a kalkulátort itt találod. A legördülő mezőben válaszd ki a te járásodat és máris kiderül, hogy 2,5, 3 vagy 3,5 millió Ft lehet a tét a te esetedben. De nem csak ezen múlik, hanem a ti jövedelmeteken is.
 • 💼 Ha a havi bruttó együttes jövedelmetek átlaga meghaladja a 742 560 Ft-ot, úgy a legalacsonyabb támogatásra 2,5 millió Ft-ra, míg ha nem éri el a 399 840 Ft-ot, úgy a legmagasabb 3,5 millió Ft támogatásra vagytok jogosultak függetlenül a járás besorolásától.
 • 🏗️ A támogatással az épületek szigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, a fűtés- és a használatimelegvíz-rendszer korszerűsítését lehet majd finanszírozni. A tetőcsere nem tartozik a támogatott munkálatok közé jelenlegi információink szerint.
 • 📜 Azok vehetik igénybe, akik életvitelszerűen az adott ingatlanban laknak és legalább 30 százalékos energiamegtakarítást elérnek a korszerűsítéssel. Az energiamegtakarítást a beruházás előtt, majd után elkészített külön-külön energetikai tanúsítvánnyal lehet igazolni.
 • 🏦 A támogatást 3 kereskedelmi bank MFB Pontjain lehet majd igényelni.  Egyelőre nem érdemes berohanni a bankfiókokban, mert még ezek a pontok nem nyíltak meg, nincsenek kollégák akik tudnának segíteni. A legjobb helyen most itt vagy nálunk, hogy biztos minden infót megtudj a felújítási támogatásról.
 • 💻 Továbbá a támogatáshoz készül egy felület, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségeket és energiamegtakarítást tekintve.

Szuper hír, hogy ezúttal nem gyermek meglétéhez vagy gyermekvállaláshoz kötött a támogatás, de a hitel miatt csak olyanok fogják tudni igényelni, akik hitelképesek. A várakozások szerint nagy verseny lesz várható, mert a 20 000 pályázati helyre, több mint 1 millióan is jogosultak lehetnek.

A mentorok meghívást kaptak az RTL Klub reggeli adásába is, ahol Ádám beszélt arról, amit az adás napjáig tudtunk:

Ebben a videóban 5+1 olyan dolgot emeltünk ki, amit gyakran kapunk meg kérdésként is tőletek, és jó ha mindenki tudja ezeket.

Tarts velünk, kérdezz minket élőben a Facebookon: 

Mit tehet az, aki biztosra menne?

A várható feltételeknek jelenleg több, mint 1 millióan felelnek meg. Azonban a pályázati keret mindösszesen 20 000 pályázónak lesz elég. Csak nálunk többen iratkoztatok fel a hírekre, mint ahányan megkaphatják. Ezért a legfontosabb itt a felkészültség és a gyorsaság lesz. Sajnos nem úgy van ez, mint a 2021-22-es pályázatnál, hogy nem fogyhat el a keret. Szóval érdemes már most készülni a munkálatokra (energetikussal egyeztetni, szakikkal egyeztetni), valamint átgondolni, hogy a pályázatot miként szeretnétek beadni.

1. Többen jeleztétek már nekünk, hogy utóbbiban, vagyis a pályázat elkészítésében számítotok ránk. A 3+3-as felújítási támogatásnál is volt ilyen szolgáltatásunk, így természetesen itt is készülünk ezzel az egész csapatunkkal. Aki úgy gondolja, hogy nem szeretne ő maga az adminisztráció és jogszabály sűrűjébe elmélyedni, hanem inkább szakértőre bízná, biztosabbra menne, azoknak biztosítunk most egy előregisztrációt a pályázatírási szolgáltatásunkra. Ezen jelezhetitek, ha számítsunk rátok. Ez sem a ti részetekről, sem a miénkről nem jelent kötelezettségvállalást. Hiszen most még nem tudjuk sem a folyamatot, sem a feltételt, így a szolgáltatásunk minden paramétere sem meghatározható. De akik itt jelentkeznek elsők között értesülnek majd a szolgáltatásunk indulásáról, így egyfajta elsőbbséget élveznek. Valamint ez segít nekünk a kapacitásaink tervezésében is.

2. A korábbi felújítási támogatásban nagyon sok vállalkozót, felújítási szakembert, építőanyag kereskedőt is támogattunk abban, hogy a munkájuk és az általuk kibocsátott számla és dokumentáció megfeleljen a pályázatnak. Ezért ezúttal szeretnénk nekik dedikáltan egy külön segítséget, támogatást biztosítani. Amint a részletek ismertek lesznek, számukra egy külön webinárt fogunk hirdetni, ahol az ő rájuk vonatkozó paramétereket részletesen végigbeszéljük. Ez a lehetőség ingyenes lesz, a célunk az, hogy ezzel is támogassuk a sikeres pályázatokat. Illetve a cégeknek a program során együttműködési lehetőséget is biztosítunk. Amennyiben te, mint vállalkozó vagy, mint építőanyag kereskedő is érintett lehetsz a pályázatban, úgy kérjük itt add meg az adataidat, hogy meg tudjunk keresni a fentiekkel kapcsolatban.

Amennyibven van kivitelező vagy építőanyag kereskedő ismerősöd, vagy szakid, küldd el neki ezt az ingyenes lehetőséget bátran.

+1: Elérhető az Otthonfelújítási támogatás A-tól Z-ig csomagunk, ami hasonlóan épül fel, mint 2021-2022-ben a 3+3 milliós felújítási támogatásnál sokak által kedvelt csomag. Ez egy olyan tudástár  ismét, ahol közérhető formában e-book-kal, videós segédletekkel és mintadokumentumokkal kalauzolunk végig a teljes pályázaton, hogy akár te magad is beadhasd egyedül, ha szeretnéd.

Kik lesznek a segítségedre a támogatásban?

A Pénzügyi Mentorok (Mea, Ádám és András) és csapata, akik a 2021-2022-es felújítási támogatásnál több tízezer ügyfél támogatási kérelme felett bábáskodtak. A legnagyobb felújítási támogatás közösségeiben napi szinten támogatták a felújítás elején, közepén, végén lévőket.
A korábbi felújítási támogatásnál 4 féle módon is tudtak segíteni az érdeklődőknek igénytől és élethelyzettől függően:

 • több, mint 10.000 kérdésre válaszoltak ingyen (mondjuk ebből 5.327 hasonló volt )
 • minimáláras videós tudásanyaggal segítettek több tízezer embernek könnyebben hozzájutni a támogatáshoz
 • a konzultáció light rendelkezésre állt, hogy a biztos jogosultság tudatában induljon el a felújítás és készüljenek az ügyfelek a támogatás igénylésre
 • konzultáció extra szolgáltatásuknál az elejétől a végéig fogták az ügyfelek kezét, és az anyag összeállításának terhét is levették a vállakról

Nézd meg, mit mondtak róluk az ügyfeleik:

Ha szeretnél megkapni minden fontos információt a felújítási támogatásról, akkor itt add meg az e-mail címedet: