1. nap - Ismerd meg az Ismeretlent és a Motivációdat

2023.11.16

Szia Jövőbeli Sikervállalkozó! 🌟

Ma az ismeretlennel és a vállalkozóvá válás motivációjával foglalkozunk. Ez a nap arra szolgál, hogy felfedezd, mi az a szenvedély és belső hajtóerő, ami a vállalkozásod elindítására ösztönöz, és megtanuld kezelni a hozzá kapcsolódó félelmeidet.


Nézd meg a mai feladathoz a motiváló videónkat itt:

A feladatod tehát az ma, hogy:

- Írd le részletesen, mi motivál téged a vállalkozás elindításában. Mi az, ami igazán szenvedélyesé tesz ebben a kalandban?

- Sorold fel a vállalkozásod elindításával kapcsolatos legnagyobb félelmeidet.
Például: "Félek, hogy nem leszek elég jó", "Aggódom az anyagi bizonytalanság miatt", vagy "Féltem a kudarctól".

- Minden félelem mellé írd le a megoldási lehetőségeket vagy a kezelésük módját.
Például a kudarc félelem esetén: "A kudarc lehetőséget ad a tanulásra és a növekedésre, és minden hiba egy lépés a siker felé".

"A bátorság nem az, hogy nincs félelem, hanem az, hogy a félelmet legyőzve cselekszünk." - Richard Branson, Virgin Group alapítója


Hallottál már Oprah Winfrey-ről? Ő a világhírű médiamogul és talkshow házigazda, karrierje során számtalan kihívással és visszautasítással szembesült. Kezdeti karrierjében gyakran szembesült a nemek közötti egyenlőtlenséggel és előítéletekkel, de ő nem adta fel. Oprah hitte, hogy a kudarcok és nehézségek csak erősítik és növelték a kitartását. Ez az eltökéltség és a belső erő vezette el őt oda, hogy saját show-t indítson, ami világszerte sikert aratott. Oprah példája mutatja, hogy a félelmeinkkel szembenézve és azokon túllépve valósíthatjuk meg legmerészebb álmainkat.

A félelmekkel szembenézni nem csak bátorságról szól, hanem arról is, hogy jobban megismered önmagadat és a korlátaidat. Ez lehetőséget ad arra, hogy túllépj azokon, új készségeket szerezz és elindulj és/vagy növekedj mint vállalkozó. Minden lépés, amit a félelmeid ellenére teszel, közelebb visz a céljaidhoz és erősebbé tesz téged az úton.

Szükséged van még további inspirációra?

Nézd meg ezt a videót, amiben  Simon Sinek segít arról beszél, hogy miért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy miért csináljuk azt, amit csinálunk. 

Ne feledd, minden nagy vállalkozás apró lépésekkel kezdődik. A mai feladat elvégzésével egy lépéssel közelebb kerülsz a vállalkozói álmaidhoz. Tedd meg ezt a lépést, és csatlakozz hozzánk holnap is, hogy tovább építsük az alapjaidat! 💪🌟

Baráti üdvözlettel:

Mea, Ádám és András, a mentoraid