Hitelfelvétel a válság előszobájában - biztos jó ötlet?

2022.10.14

Többen kérdezitek tőlünk, hogy érdemes-e, szabad-e most hitelt felvenni?

Erre mindig az a válasz, hogy a válságban felvett hiteleket sokkal nagyobb arányban tudják fizetni, mint "rendes" időkben tennénk ugyanezt!

Miért?

Mert amikor jó világ van, akkor mindenki nagyon pozitív, hogy örökre úgy marad minden, és sokszor túlvállalja magát az ember.

Most, amikor kihívásokkal teli időket élünk, akkor mindenki többször meggondolja, hogy milyen kötelezettségeket vegyen a nyakába. Ilyenkor mindenki a legrosszabb forgatókönyvet veszi alapul és aszerint vállal törlesztőt.... ez gyakran azt jelenti, hogy sokan inkább nem vesznek fel hitelt. De ez így természetes, ez a felelősségteljes gondolkodás, amit a boldog időkben sokan elfelejtenek.
Ha Te most olyan élethelyzetben vagy, hogy hitelt kell felvenni a tovább lépéshez, és "válságbiztos" bevételekkel rendelkezel, akkor azt gondolom, hogy érdemes lépni. Most a következő 3-5 év, legjobb kamatát tudod elérni, futamidő végig fix kamattal.

Manapság, egy átlagos hitelkamat cca, 8,5%-os, ahol egy 20 éves, 20 milliós hitel törlesztője nagyjából 175.000,- Ft lenne!

Mostani akció keretében elérhető 6,79%-os kamat is, így egy 20 milliós hitelnél, 20 éves - végig fix - futamidő esetén a törlesztő 154.000,- Ft.

Ha ingatlan vásárlás előtt állsz, és rendelkezésedre áll a teljes vételár, akkor is érdemes lehet hitelt felvenni, így a saját megtakarítás megmarad, amit be tudsz rakni állampapírba, amelynek most évi 12% a kamata. Ebben az esetben évente lehet párszázezer nyereséget realizálni.

Ha meg hiányik még egy kicsi a teljes vételárhoz, akkor a fentiek szerint mérlegelve, egy jó lehetőség lehet a mostani feltételek mellett.

Amennyiben szeretnél további részletes információt és díjmentes segítséget a hitelügyintézésben, akkor kérlek töltsd ki a lenti hitel előszűrőnket: