Napelem aktualitások

Napelemes elszámolási módok

Szeretnéd megérteni a különböző elszámolási módokat? Éves-havi saldó és bruttó elszámolás közötti különbségeket, akkor ezt a videót nézd meg

2023. szeptemberi legfrissebb információk alapján a már korábban napelemet telepítők a hálózatra csatlakozástól számított 10 évig az eddig éves szaldó elszámolás helyett havi szaldó elszámolással táplálhatják a rendszerbe a megtermelt, de fel nem használt áramukat. 

Tíz év után számukra, valamint az új napelem-telepítők számára kezdettől bruttó elszámolás lesz. 

Szeretnél ajánlatot kérni az energiamentorainktól? Kötelezettség és költségmentesen megteheted ezt az alábbi űrlapon:

Újra lesz lehetőség a betáplálásra 

2024. január 1-től újra lehetőség nyílik háztartási méretű kiserőművek hálózati betáplálására bizonyos, korábban zárolt körzetekben is. Ezen információk ellenőrzésére egy új honlapot is indítottak, ahol egyszerűen lekérdezheted, hogy a körzetetekben elérhető-e a betáplálás lehetősége: https://napeleminfo.mekh.hu/


2024-ben indul a Napenergia Plusz Program

A magyar kormány 75,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a napelemek telepítéséhez és az energiatárolók beszerzéséhez, amellyel a lakossági felhasználók költségeinek akár 65%-át is fedezhetik. Fontos kiemelni, hogy a támogatást igényelni kizárólag legfeljebb 4 kilowatt teljesítményű napelemes rendszerekhez, és maximum 8 kilowattóra energiatárolói kapacitáshoz lehet.

Ráadásul az új pályázók különleges előnyöket élvezhetnek: a nappal megtermelt, de fel nem használt energia éjszaka is felhasználható lesz. A további részletek még kidolgozás alatt vannak, de amint többet tudunk küldjük neked is a friss híreket. 

Nem akarsz lemaradni a napelemes hírekről, akkor itt add meg az e-mail címedet, hogy elküldhessük neked az aktualitásokat a mailboxodba: