Otthonfelújítási támogatás 2024 -
webinárok a mentorokkal

Tervezetten 2024 június 3-án indult volna, várhatóan júliusban indul az új otthonfelújítási támogatás, aminek a keretén belül akár 3,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást is kaphatsz hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, melegvíz- és fűtésirendszer-korszerűsítésre. A rendelkezésre álló keret szűkös, mindösszesen 20 000 igénylőnek elegendő. Miközben a feltételeknek több, mint 1 millióan felelnek meg. Így ha versenybe akarsz szállni, időben és felkészülten kell lépned. 

A piacon mi, a Pénzügyi Mentorok (Mea, Ádám és András) értelmeztük először úgy a rendelettervezetet, hogy abból készítettünk egy közérhető összefoglaló prezentációt, amit egy ingyenes élő alkalmon meg is osztottunk az érdeklődőkkel, majd egy következő alkalmon válaszoltunk a kérdésekre is. 

Nézd vissza a 2024.04.29 és 05.15-i webinárokat. 

A videókban elhangzó hivatkozásokat is ide tesszük neked, hogy ha érdekel valamelyik, akkor egyszerűen tudj tovább lépni velünk. 

Ennyi idő múlva indul várhatóan az Otthonfelújítási támogatás igénylése, tehát ennyi időd van felkészülni a rajtra:

Segíthetünk magabiztosan érkezni az indulásra?

Az Otthonfelújítási támogatás A-tól Z-ig csomag, minden olyan információt tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy akár te magad is intézni tudd a támogatást és a hitelt. 

Nézzük mik is ezek?

  • E-book: egy olyan e-book formájú könyv (dokumentum), ami a felújítási támogatás rendelet-tervezete valamint az eddig gyakran ismételt kérdésekre adható válaszokat bújtatja közérthető, és mindenki számára emészthető köntösbe.  Segít, hogy átlásd ezt az egész programot A-tól Z-ig. 
  • Oktatóvideók, amiben egyrészt a feltételeket értheted meg, másrészt a szükséges dokumentumok beszerzését mutatjuk lépésreől lépésre. Az oktatóvideók között megtalálod a NAV nullás igazolás, a NAV jövedelemigazolás, a tulajdoni lap és a térképmásolat lekérését bemutató online videóinkat, valamint a program feltételeit összefoglaló videónkat, mely a rendelet tervezete alapján készült. 
  • Mintadokumentumok:  elérhetőek lesznek kitöltött mintadokumentumok, valamint számla és szerződéstervezetek, amint ezeket publikálják. 
  • Kalkulátor: mely segít eligazodni abban, hogy mekkora támogatásra lehetsz jogosult a járás besorolása és a jövedelmed alapján, valamint az adott támogatás mellé felveendő hitel törlesztőrészletét is kiszámolja. A kalkulátor használatát is támogatja egy oktatóvideó. 
  • Szakértői videók: Egy energetikussal, nyílászáró és szigetelési szakértővel beszélgettünk, akik számos tippet-trükköt-praktikát mondtak és adtak a saját területükről. 


Az Otthonfelújítási Program  A-tól Z-ig csomag jelenleg egy start verzió. A most elérhető minden információ azonban már feldolgozásra került benne. Ahogy újabb hírek, a rendelet végleges verziója és az eljárásrendek is napvilágot látnak bővülni fog. 

Akik most megvásárolják a későbbi bővítéseket, módosításokat, a mentoroktól megszokott módon, ingyenesen fogják megkapni.

Ráadásul, ha most megveszed a csomagot, és később úgy döntesz, hogy inkább a dokumentáció összeállítását a mentorokra bíznád, akkor a csomag teljes árát beszámítják az egyéni szolgáltatásod árába. Tehát az ennyivel olcsóbb lesz. 

Kik állnak az Otthonfelújítási támogatás A-tól Z-ig tudástár mögött?

A Pénzügyi Mentorok (Mea, Ádám és András) és csapata, akik a 2021-2022-es felújítási támogatásnál több tízezer ügyfél támogatási kérelme felett bábáskodtak. A legnagyobb felújítási támogatás közösségeiben napi szinten támogatták a felújítás elején, közepén, végén lévőket.
A korábbi felújítási támogatásnál 4 féle módon is tudtak segíteni az érdeklődőknek igénytől és élethelyzettől függően:

  • több, mint 10.000 kérdésre válaszoltak ingyen (mondjuk ebből 5.327 hasonló volt )
  • minimáláras videós tudásanyaggal segítettek több tízezer embernek könnyebben hozzájutni a támogatáshoz
  • a konzultáció light rendelkezésre állt, hogy a biztos jogosultság tudatában induljon el a felújítás és készüljenek az ügyfelek a támogatás igénylésre
  • konzultáció extra szolgáltatásuknál az elejétől a végéig fogták az ügyfelek kezét, és az anyag összeállításának terhét is levették a vállakról

Fontos számunkra ügyfeleink elégedettsége. És hiszünk a szolgáltatásainkban, és azok magas színvonalában. Biztosak vagyunk a dolgunkban, így bátran vállaljuk, ha mégsem tudtunk Neked újat mutatni vagy nem érthető, ahogy átadjuk az információkat, akkor visszafizetjük az árát a vásárlást követő 2 hétben.

Nézd meg, mit mondtak róluk az ügyfeleik:

Az alábbi űrlap segítségével tudod megvásárolni a tudástárat.