SZJA bevallások titkai
videó 

Mint megszoktuk az elmúlt években az adóbevallással nem sok dolgunk, van hisz a NAV és/vagy a munkáltató elkészíti nekünk az adóbevallásunkat. Természetesen a korábbi években is javasoltuk, hogy a munkáltató(k)tól kapott igazolások alapján, ellenőrizzük, hogy a helyes adatok szerepelnek-e a bevallásban.

Némi bonyodalom, akkor keletkezett, ha a munkabér mellett volt egyéb bevételünk is, mint például ingatlan eladásból származó bevétel, osztalék jövedelem, vagy akár tőzsdei nyereség....

Idén viszont - hála a gyermekes családok adókedvezményének - teljesen felkavarták az állóvizet.

Természetesen a továbbiakban is megcsinálják helyettünk az adóbevallást, viszont a családi adókedvezmény és az adóvisszatérítés optimális kihasználását nem csinálják meg helyettünk... Így a mostani videónk célja, bemutatni - szakértő segítségével - hogy tudjuk az adónkat optimalizálni, amivel több százezer forint is maradhat a zsebünkben!

Minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja a 2021-ben levont személyi jövedelemadót 2022. február 15-ig, a levont ekho kétharmadát, valamint a KATA negyedét. Ám ehhez a kiutalást teljesítő adóhivatalnak tudnia kell arról, hogy ki jogosult adó-visszatérítésre, és ennek összegét milyen belföldi bankszámlaszámra vagy postai címre kéri kiutalni.

2022. május 20-ig szükséges az SZJA bevallásokat elkészíteni, amit az adóvisszatérítés miatt 2022-ben a KATA-soknak is el kell készítenie. De a munkavállalók sem dőlhetnek hátra: a munkáltatók által összeállított bevallás tervezetet is érdemes ellenőrizni.

Az SZJA bevallás készítésekor van még arra utolsó lehetőségünk, hogy optimalizáljuk az adókat, ami akár több százezer forint megtakarítást is jelenthet.

Ha nem szeretnéd te böngészni a bevallás kusza sorait, agyalni azon, hogy a családi kedvezmény megosztása, hogy az ideális a családon belül, akkor az SZJA bevallás elkészítése adóoptimalizálással csomagunk neked szól.