2. nap - Ötleted Piackutatása és Validálása

2023.11.16

Szia Jövőbeli Sikervállalkozó! 🌟

Ma az ötleted piaci helyzetének elemzésére és validálására összpontosítunk. Ezzel a lépéssel biztosíthatod, hogy a vállalkozásod alapjai szilárdak és a piaci igényeknek megfelelőek legyenek. 

Nézd meg a mai feladathoz a motiváló videónkat itt:

Feladat:

- Válassz egy üzleti ötletet, amit szeretnél megvalósítani.

- Végezz egy gyors piackutatást. Kutass versenytársakat, célpiacot, vásárlói igényeket.

- Készíts egy SWOT-analízist (Erősségek, Gyengeségek, Lehetőségek, Fenyegetések) az ötletedre vonatkozóan, hogy láthasd, hol állsz a piacon.

Steve Jobs, az Apple társalapítója is híres volt arról, hogy rendkívül alaposan elemezte a piacot és az ügyfelek igényeit. Az Apple első számítógépeinek sikerét nagy részben annak köszönheti, hogy Jobs és csapata pontosan értették a felhasználók igényeit, és innovatív megoldásokat kínáltak ezekre. 

"Az innováció nem azt jelenti, hogy új ötleteket hozol létre, hanem hogy meglévő ötleteket új módon használsz fel." - Steve Jobs

A mai feladat elvégzésével közelebb kerülsz ahhoz, hogy valóban piacképes és sikeres vállalkozást indíthass. Bízz magadban és a folyamatban, és lépj tovább a vállalkozói útjaidon! 🌟

Baráti üdvözlettel:

Mea, Ádám és András


Ezt mondták az 1. nap feladatai után mások:

"Nagyon jó a Mondj Igent! Nem is hiszem el, hogy pont most jöttetek ki egy ilyen sorozattal. A Mea mintha csak az én helyzetemről beszélne. Nagyon szuper. :) "
"Pont azokat a gondolatokat fogalmaztátok meg az eddigi két videóban, amiken eddig kattogtam. Szóval nekem nagyon-nagyon jól jön."Szeretnél egyénileg egyeztetni velünk? Jelentkezz alább és hamarosan keresünk!