Ingatlanvásárlás tudatosan     3. rész

2024.04.10

Tervezd az ingatlanvásárlási költségeket is okosan

Amikor ingatlanvásárlásról van szó, a pénzügyi tervezés kulcsfontosságú, hogy biztosítsuk, nem érnek váratlan kiadások és hogy teljes képet kapjunk a várható költségekről. A pontos tervezés lehetővé teszi, hogy reális képet kapjunk arról, mennyi pénzre lesz szükségünk az ingatlan megvásárlásához és annak birtokba vételéhez. Az előre tervezés segít elkerülni a pénzügyi zavarokat és biztosítja, hogy minden szükséges kiadást fedezni tudjunk.

Az Ingatlanvásárlás pénzügyi tervező kalkulátorunk segít abban, hogy átfogó képet kapjatok a következő költségekről:

  1. Illeték: Az állam által előírt, az ingatlan értékének megfelelő díj, ami az ingatlanügyek adója.
  2. Ügyvédi díj: Az ügyvéd által nyújtott jogi szolgáltatások díja, ami magában foglalja a szerződések elkészítését és a jogi tanácsadást.
  3. Értékbecslési díj: A hitelintézetek által kért értékbecslő szakember díja, aki meghatározza az ingatlan piaci értékét.
  4. Tulajdoni lap, térképmásolat díja: A hivatalos földhivatalai dokumentumok beszerzésének költsége.
  5. Folyósítási jutalék: Hitel esetén a bank által számított díj, amiért a kölcsönösszeget a számlára helyezik.
  6. Földhivatali bejegyzési díj: Az ingatlan földhivatali nyilvántartásba vételének költsége.
  7. Közjegyzői okirat díja: A közjegyző által kiállított hivatalos dokumentumok díja, amit a bank kér folyósítási feltételként.
  8. Vételár banki átutalási költsége: Az ingatlan vételárának eladó számlájára történő banki átutalásának díja.
  9. Felújítás költsége: Az ingatlan állapotának javítása vagy a kívánt stílusra való átalakítása során felmerülő anyag- és munkadíjak.
  10. Költözés költsége: A szállítócég díja és a költözéssel kapcsolatos egyéb költségek, mint például a csomagolóanyagok költsége

Ez a kalkulátor abban segít, hogy a fenti költségekkel pontosan tudj tervezni. Van, amit számol automatikusan a kalkulátorunk és van, amit neked kell beírnod. 

Kik segítenek az ingatlanvásárlási tippekkel? 

A Pénzügyi Mentorok (Mea, Ádám és András) és csapata, akik együttesen 30 éve foglalkoznak azzal, hogy ingatlanvásárlási álmokat kergető ügyfeleiket támogassák az úton, és elvigyék a beköltözésig, miközben megtalálják a legjobb finanszírozási formát, és kiaknázzák az elérhető támogatásokat is. De nem elégszenek meg ennyivel, ha később van szükséged rájuk, miután már bent laksz, akkor is számíthatsz a segítségükre. Több, mint 10 000 család szavazott nekik bizalmat ezidáig. Ebben a tudásanyagban, amit több e-mailben küldenek neked, összegyűjtötték a sok-sok ingatlanvásárlás tapasztalatát. Hogy te már ne kövesd el azokat a hibákat, amik mások elkövettek.   

Ezt mondták róluk az ügyfeleik:

Az Ingatlanvásárlás A-tól Z-ig tudásanyagunk további részeit itt találod:


Itt találod emlékeztetőül a Mentor checklistát, ami a tudatos ingatlanvásárlók iránytűje.

Két verzióban érheted el: online (ebben az esetben megnyitás után készíts magadnak egy másolatot és akkor már indulhat is a pipálás rajta), ill. nyomtatható formában.


Szeretnél a pénzügyekben biztosra menni? Kimaxolni az elérhető állami támogatásokat és megtalálni a legjobb hitelkonstrukciót. Add meg az adataidat itt, vagy kattints az e-mailedben szereplő Előszűrést szeretnék gombra.