SZJA bevallások - ellenőrizz mielőtt rányomsz!

2023.04.18

Figyelem! A NAV elkészítette az SZJA bevallás tervezeteket. 

De! Senki ne fogadja el és küldje be részletes ellenőrzés nélkül. Nagyon sok hibával és így akár több százezer Ft elbukásával is szembesülhetünk. 

Csak 1-2 példa, amikre azon ügyfeleinknél akadtunk, akiknek mi ellenőriztük a bevallásukat:

- A ügyfelünk: miután sokkot kapott, hogy azt látta a rendszerben 1,3 millió Ft-ot kell fizetnie hívott minket. Nem kellett Columbo-nak lennünk, hogy gyorsan megtaláljuk a tettest: ami egy mindkét fél által igénybe vett családi adókedvezmény volt. Ezt optimalizálással 178 ezer Ft-ra csökkentettük. Aminek ügyfelünk elmondhatatlanul örült. 

- B ügyfelünk: akiből több is volt, hibás munkáltatói igazolással rendelkezett, és azt hitte már több pénzt esély sincs visszaigényelni. A munkáltatóval miután javíttattuk az adatlapot, még további 200-300 ezer Ft-ot fognak visszakapni. 

- C ügyfelünk: egy osztalékból tévesen levont szocho miatt majdnem fél millió Ft-ot bukott. 

- D ügyfelünk: a munkáltatónál elkallódott vagy rosszul került kitöltésre a családi adókedvezményes év elején le(nem)adott papír, így év közben egyáltalán nem érvényesített ügyfelünk adókedvezményt, amit ő maga nem is szúrt ki. De így találtunk neki közel 500 ezer Ft-ot.  

Szóval a varázsszó: ellenőrizni, ellenőrizni, ellenőrizni 

Ha az adóbevallás világában pedig nem mozogsz otthonosan, akkor kérd bátran könyvelő mentorunk segítségét. Aki nem csak ellenőrzi a bevallás helyességét, hanem adóoptimalizálást is végez ezzel egyidejűleg. Ez a lehetőség már csak május első napjaiig él. 

Mea, Ádám és András