Mentor blog

Pénzügyi hírek, törvényi változások, első kézből, a Pénzügyi mentoroktól 

450 milliárd forintnyi pályázati pénzt kapnak a magyar cégek A cél, hogy 2024-ben, az infláció visszaszorítása után, helyreállítsák a gazdasági növekedést és elérje a GDP 4%-os növekedését. Ennek érdekében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program közismertebb nevén a (GINOP) Plusz keretében a második negyedévtől kezdve fokozatosan 450...

Ebben a videóban a 2023 szeptemberi napelemes helyzetről beszélgetünk. Tisztába tesszük a különböző elszámolási módokat, és beszélgetünk arról, hogy most kinek éri meg napelembe beruházni.

Egy dolog biztos a változás. És ennek szele most az elérhető otthonteremtési támogatásokat érintette meg, abból is a babaváró hitelt és a CSOK-ot. De igazából nem csak ezt a kettőt... A mai levelünkben bemutatjuk, hogy miért bukhatsz el akár több tíz millió forintot is, ha most nem vagy gyors.

Május 31-én megjelent egy rendelet, ami értelmében július 1-től 13 százalékos szociális hozzájárulási adót (szocho) kell fizetni több megtakarítás kamatjövedelme után az eddigi 15 százalékos kamatadó mellett.
Tehát a jövőben 28 %-os adót kell fizetned.

A tavasz végi, nyár eleji viharos időszakban minden évben visszatérő szezonális jelenség a jégverés, melyhez a legtöbb esetben társul a záporokkal, zivatarokkal együtt járó erős szél, villámlás és a rövid idő alatt lehulló intenzív eső. Rengeteg bejelentés érkezik ilyenkor a biztosító társaságok felé fa kidőlés, beázás, villámcsapás miatt.
Ez...