Mentor blog

Pénzügyi hírek, törvényi változások, első kézből, a Pénzügyi mentoroktól 

Ebben a videóban a 2023 szeptemberi napelemes helyzetről beszélgetünk. Tisztába tesszük a különböző elszámolási módokat, és beszélgetünk arról, hogy most kinek éri meg napelembe beruházni.

Egy dolog biztos a változás. És ennek szele most az elérhető otthonteremtési támogatásokat érintette meg, abból is a babaváró hitelt és a CSOK-ot. De igazából nem csak ezt a kettőt... A mai levelünkben bemutatjuk, hogy miért bukhatsz el akár több tíz millió forintot is, ha most nem vagy gyors.

Május 31-én megjelent egy rendelet, ami értelmében július 1-től 13 százalékos szociális hozzájárulási adót (szocho) kell fizetni több megtakarítás kamatjövedelme után az eddigi 15 százalékos kamatadó mellett.
Tehát a jövőben 28 %-os adót kell fizetned.

A tavasz végi, nyár eleji viharos időszakban minden évben visszatérő szezonális jelenség a jégverés, melyhez a legtöbb esetben társul a záporokkal, zivatarokkal együtt járó erős szél, villámlás és a rövid idő alatt lehulló intenzív eső. Rengeteg bejelentés érkezik ilyenkor a biztosító társaságok felé fa kidőlés, beázás, villámcsapás miatt.
Ez...

2023. április 28-tól hatályba lépett egy jogszabálymódosítás, melyben a gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó lejelentési határidőt 60 napról 180 napra módosították.

Jó üzlet lehet ez most? Tényleg a semmiből is csinálhatunk milliókat? Olvasd el, vagy nézd meg a videónkat, amiben ezt járjuk körbe minden szempontból.

Manapság az állampapírok jelentik a legjobb hozamú, egyben kis kockázatú befektetési lehetőségeket. De itt sem mindegy, hogy mit választasz. Ráadásul itt is érdemes diverzifikált portóflióban gondolkodni - tehát több fajta megtakarítási formát vagy állampapír-t választani.

Általános hosszabbítás sajnos nincs. A többségnek a pezsgő pukkanásig be kell adnia a kérelmét. De kik azok, akik tavaszig húzhatják mégis? Illetve mit kell tudni a last call-ra érkező igénylőknek. Ezekről szól ez a videónk: