Hitelből állampapírt venni?!

2023.03.10

Jó üzlet lehet ez most? Tényleg a semmiből is csinálhatunk milliókat? Olvasd el, vagy nézd meg a videónkat, amiben ezt járjuk körbe minden szempontból.

Fontos!  Ezt a konstrukciót azoknak ajánljuk, akik nem idegenkednek a hitelektől, és pénzügyileg tudatosak, fegyelmezettek. Azoknak javasoljuk csak akik pontosan értik is ezt a modellt.  

Nézzük mi is ez a konstrukció? Avagy, hogyan profitáljunk egy jelzáloghitelből?

  • Az inflációnál lényegesen alacsonyabb kamattal vehetünk fel jelenleg jelzáloghitelt.
  • A lakossági állampapír infláció feletti kamatot fizet.
  • Saját pénz befektetése nélkül, akár hitelből is vásárolhatunk állampapírt.
  • Szükség lesz: tehermentes ingatlanra, igazolt jövedelemre, megfelelő hitelképességre.
  • Minden 10 millió Ft-ra vetítve várhatóan 1,7 millió Ft adómentes profitot érhetünk el 2 év alatt.

Ha inkább videót néznél a témában, akkor ajánljuk Sándorfi Balázzsal, a Bankmonitor alapítójával és ügyvezetőjével készített beszélgetésünket.   

Példa a videóból: Ha 20 millió Ft jelzáloghitelt veszel fel (amihez rendelkezel 450 ezer Ft igazolt nettó jövedelemmel és elfogadható ingatlanfedezettel), akkor 2 év alatt 3,3 millió Ft adózott profitot tudsz elérni (aminél már minden ktg-et figyelembe vettünk, beleértve a hitelfelvétel költségeit  is).

Sokan megégették már magukat 2008 előtt, amikor emberek sok pénzt buktak, mert még a lakásukat is elzálogosították, hogy valamilyen, például kínai csodabefektetésbe fektető unit linked életbiztosításba tegyék a pénzüket, aztán nagyon pórul jártak. Azt érdemes megjegyezni, hogy ott a 2000-es évek elején svájci frank hitelt vettek fel sokan arra, hogy ezekbe a Shaghai expressz és társaiba fektessenek. Tehát dupla kockázat mellett vágtak bele abba, hogy hitelből fektessenek be. Ez az álmoskönyvek szerint sem egy jó irány...

De most van olyan opciónk, ami szinte kockázatmentes. Olyan furcsa kamathelyzet alakult  ki ugyanis a piacon, hogy remekül lehet keresni egy összetett konstrukcióval: a hitelből állampapírba fektetéssel. 

Az ügyletnek két lába van:

1. Állampapír:

- A Prémium Magyar Állampapír (PMÁK) inflációkövető magyar állampapír úgy fizet kamatot, hogy a megelőző év átlagos inflációját fejeli meg 150 bázisponttal. Mit jelent ez?
Legyen a példánk a 2030/I PMÁK, amely 2024 februárjában fix 16 százalékot fizet (2022-ben 14,5 százalék volt az átlagos infláció); 2025 februárjában pedig előreláthatóan 18,75 százalékot,

legalábbis, ha teljesül a Magyar Nemzeti Bank 17,25 százalékos hivatalos 2023-as inflációs előrejelzésének a középértéke (17,25 százalék + 1,5 százalék kamatprémium).

2. Szabad felhasználású jelzáloghitel:

Ha van egy tehermentes lakásunk, akkor a piacon felvehetünk szabad felhasználású (vagyis állampapírra is költhető) jelzáloghitelt. Egy 20 éves – 10 évre fix kamatú hitel már 9 százalékos kamattal is elérhető.

Ez egy jelzáloghitel, vagyis kell egy ingatlan, amit fedezetbe adunk, és 450 ezer forint igazolt jövedelem is szükséges hozzá.

Mindenesetre, ha a befektetésünk 16-18,75 százalékot fial, de 9 százalékból finanszírozzuk, akkor a megnyerhető kamatdifferencia 7–9,75 százalék. Másképpen megfogalmazva, aki ezt a játékot 10 millió forinttal megjátssza két év alatt 1,65 milliót nyer, aki 20 millióval, az rögtön 3,3 milliót.


De nézzük a leggyakoribb kérdéseket/kétségeket, amit ennek kapcsán kapunk tőletek:

Mi van, ha később romlanak a feltételek?

Éppen ez az, hogy semmi. A felvett hitel kamata 10 évig fix, azaz 10 éven keresztül a hitel törlesztőrészlete nem változhat. Minden kamatfizetésnél (adott év februárja) tudjuk, hogy az állampapír a következő időszakra (következő év februárja) mennyi kamatot fog fizetni. Így nem fordulhat elő, hogy a kapott kamat alacsonyabb, mint a hitel kamata, hiszen ez esetben azonnal eladjuk az állampapírt és visszafizetjük a hitelt. Jelen ismereteink szerint az állampapírt futamidő vége előtt 1% veszteséggel adhatjuk el, ami azt jelenti, hogy az utolsó 3 hétre nem kapunk kamatot.

Mi van akkor, ha csődbe megy az állam?

A magyar állam akár csődbe is mehet, de azért annak elég alacsony az esélye, hogy Magyarország ne törlessze a saját devizájában denominált adósságát. 

1. Ugyan kedvezőtlen a gazdasági környezet, de Magyarország nagyon távol áll attól, hogy államcsőd következzen be. Jól mutatja ezt, hogy 2023. január 5-én több, mint 4 milliárd USD értékben bocsátott ki az ország devizakötvényt (a befektetői kereslet pedig ennek háromszorosa, 12 milliárd USD volt).

2. A saját devizájában minden ország korlátlanul fizetőképes tud lenni, hiszen a jegybank annyi hazai devizát állít elő, amennyit csak akar.

De addig is kell fizetnem a hitel törlesztőrészleteit minden hónapban, nem?

A  hitel után törlesztőket kell fizetni valóban. Ha valakinek van ugyan lakása, de nem férne bele neki az, hogy a jövőbeli nagy nyereség reményében fizesse a havi törlesztőket, akkor két dolgot tehet:

- a felvett hitelből csak annyiért vesz állampapírt, hogy azért az első év kamataira még maradjon, vagy

- a kamatfizetéseknél mindig annyi állampapírt visszavált, amennyi a törlesztéshez szükséges.


Érdekel ez a konstrukció, átbeszéljük veled? Ingyenesen állunk ebben a rendelkezésedre. Sőt ha bennünket bízol meg a hitelfelvételed intézésével, a legjobb konstrukció megtalálásában, akkor ajándékba adjuk az állampapír A-tól Z-ig csomagunkat is.